top of page

Plein Air

I min kunst har jeg kredset om tilhørsforhold. Tilhørsforhold rummer en længsel efter at være. Man bliver først til nogen i kontekst til noget.

 

I et stykke tid har jeg prøvet at drage fordel af hverdagslivets mulighedsrum. Familien, kunsten og egen dødelighed er det beskuede, kameraet tilskuer og maleriet har fungeret som fortæller. Jeg er nogen, ved at genfortælle min hverdag.

 

Nu befinder jeg mig pludselig ude under åben himmel, væk fra hverdagen.

 

Jeg tror ikke jeg kan male et landskab, men jeg kan måske genforstå noget jeg troede jeg vidste.

 

Jeg bliver nødt til at dekonstruere det der er foran mig. Noget giver sig selv. Figurer der er halvt skjult, færdiggøres på hjernens fjernlager, inden de konstateres halve. Andre indtryk bliver jeg nødt til at skille ad og betragte som isolerede tilfælde, inden jeg prøver at stille dem tilbage, på næsten samme plads der hvor de blev mødt. Som at plukke plukke blomster og prøve at sætte dem tilbage på stilken.

 

Formelt maler jeg mest på træplader; finer og MDF. Træer der er skilt ad og sammensat til nye objekter. Træpladerne er synlige i maleriet, som repræsentation af fravalg, men samtidig også en forankring af virkeligheden. Maleriet er jo bare en træplade med maling på.

 

Trods MDF-pladens profane fremtoning, er den ligesom finerpladen smuk.

For at tøjle pladernes dekorative fremtoning lader jeg ofte stregkoderne fra Jem&Fix sidde på overfladen. De bliver kompositoriske elementer, men fortæller også historien om kunstnerens hverdag i byggecenteret.

 

Plein Air 2021.

Maleri i det fri

I perioden 16. juni til 22. juni  2021 var jeg inviteret sammen med 3 danske og 3 tyske kunstnere til at fortolke landskabet i Salling. Plein Air betyder ”i fri luft” og er en international tradition, hvor friluftsmalere mødes og maler deres værker ude under åben himmel, direkte foran motivet.

De færdige værker vistes efterfølgende på en udstilling på Spøttrup Borg, i velkomstbygningen til borgen. Her kunne man se hvor forskelligt de enkelte kunstnere har grebet sagen an.

Plein Air 2021 var arrangeret af Museum Salling Kunst og projektets kurator Henrik Scheel Andersen, som en af de malende kunstnere. De øvrige kunstnere er Sibylle Bross (D), Corinna Weiner (D), Sigurd Wendland (D), Mia-Nelle Drøschler (DK), Finn Have (DK) og Claus Hangaard (DK).

bottom of page